Circusschool en circusles

Waarom circuslessen….

Circus is een kunstdiscipline, onze lessen zijn daarmee een perfecte balans tussen fysieke training en creatieve ontwikkeling.

Ze bevorderen de motorische ontwikkeling  door kracht, lenigheid, snelheid, coördinatie en evenwicht.  Men wordt creatief gestimuleerd in vormgeving, presentatie en originaliteit.

Door het niet competitief karakter is het toegankelijk voor iedereen ongeacht het niveau. Men word uitgedaagd om de grenzen op te zoeken en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.  Men leert samenwerken en bouwen samen met anderen aan hun vertrouwen, eigenwaarden en waardering. Door de verschillende disciplines is het geschikt voor iedereen en blijft het uitdagend.

circusschool Pinilotta

Na 12 jaar circusles te hebben geven bij kinder circus Pellikaan, zijn we daarnaast gestart met jeugd circusschool Pinilotta. De circuslessen worden gegeven op maandag middag inl De grote Beemd in Tilburg, voor kinderen vanaf 5 jaar. Een circusles duurt 90 minuten. De lessen worden gegeven door 2 ervaren circus docenten Andre en Iola.

Om variatie te bieden werken we in blokken van 4 weken met in elk blok 2 disciplines o.a. Jongleren met balletjes, doekjes, ringen, kegels en flowersticks, bal/ton balanceren, draad lopen, rola rola balanceren, Chinese bordjes draaien, diabolo’s draaien, acrobatiek, trapeze, hoelahoep, op een éénwieler fietsen en nog veel meer.

Elke les bestaat uit een warming up, de instructie, vrij oefenen en cooling-down. Tijdens het vrij oefenen zijn alle materialen aanwezig en kan men zelf bepalen wat men wil oefenen datgene wat men leuk vindt. Elk jaar wordt vervolgens gezellig afgesloten met een eind voorstelling.